Vila Bogdanović | Smeštaj

Putovanja
10% na smeštaj
  • Sa COFUS karticom ostvarujete pravo na:
  • - 10% Popusta na smeštaj | Vila Bogdanović
  • SMS aktivacija popusta na broj +381 66 655 65 26
  • Pre plaćanja robe/usluge na kasi kod Partnera, pošaljite SMS poruku sledećeg sadržaja:

    uputstvo

    SMS kod koji dobijete u povratnoj poruci pokažite zaposlenom na kasi kod Partnera koji će vam nakon potvrde ispravnosti SMS koda, odobriti popust.

    SMS poruka se naplaćuje po važećem cenovniku telekom operatera čije usluge koristite.

O nama

Vila Bogdanović nalazi se u selu Kalna, opština Knjaževac, u podnožju Stare planine. Od Beograda je udaljena 300 km, od Niša 60 km, od Sokobanje 68 km, od Pirota 39 km, od Knjaževca 29 km. Selo Kalna nalazi se na obalama dve reke, Trgoviškog Timoka i Izvorske reke, okruženo prelepim planinskim masivima Stare planine.

Nekada administrativni centar staroplaninskih sela, danas malo selo sa nešto više od 200 stanovnika gostima pruža mogućnost potpunog odmora i relaksacije. Dođite i uživajte u šetnjama po prelepim pašnjacima i šumama, kupajte se u planinskij reci, učestvujte u berbi lekovitog bilja i pečuraka, osetite ukus vode sa izvora, doživite buđenje uz cvrkut ptica.

Vila Bogdanović ima svoje veliko dvorište, koje se sastoji od uređenog travnjaka sa puno cveća, dok se drugi deo dvorišta sastoji od voćnjaka i šume, u kome se nalazi letnjikovac i ležljke za odmor i relaksaciju gostiju. U našem dvorištu imaćete osećaj boravka u netaknutoj prirodi i potpunoj izolaciji i tišini.

Vila Bogdanović je udaljena 18 km od ski centra „Stara planina“. Do početne stanice četvorosedne žičare na Konjarniku dolazi se putničkim automobilom za oko 20 minuta. Zainteresovani gosti imaju mogućnost korišćenja organizovanog prevoza do skijališta i iznajmljivanja ski opreme.

Kuća je građena šezdesetih godina prošlog veka za potrebe domaćinstva, ali je 2009.god. kompletno rekonstruisana i adaptirana za prihvat gostiju i pružanje usluge smeštaja i pansiona. I pored rekonstrukcije kuća je zadržala spoljni izgled autentične arhitekture Stare planine, sa starinskim drvenim prozorima, gradnjom od kamena i cigle sa velikim tremom tzv. „ćoškom“ sa moravskim lukovima i drvenom ogradom. Pored glavnog objekta u dvorištu se nalazi pomćni objekat, u kome borave domaćini i u kome se sprema hrana za goste. Objekat je rađen po uzoru na tzv.“kalkane“ koji predstavljaju specifičnost narodnog graditeljstva Stare planine. Pomoćni objekat ima veliki trem ispod koga se gostima u letnjem periodu služi hrana i gde najčešće odmaraju i uživaju.

U prizemlju „Vile Bogdanović“ nalazi se hodnik, tri dvokrevetne sobe sa tri kupatila i jedna zajednička trpezarija sa kuhinjom. Sprat kuće se sastoji iz jednog lux apartmana površine 80 m2 u kome postoje dve spavaće sobe sa bračnim krevetima, hodnik, kupatilo, veliki dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom. Lux apartman je pogodan za boravak jedne četvoročlane ili šestočlane porodice. U celoj kući uvedeno je centralno grejanje koje omogućava prijatan boravak i u najhladnijim zimskim danima.

Vila Bogdanović poseduje parking za vozila svojih gostiju koji je ograđen i obezbeđen.

Gostima je na raspolaganju usluga noćenja, noćenja sa doručkom, polupansiona i pansiona.

U drugom delu dvorišta, pored voćnjaka nalazi se pomoćna zgrada tzv. „plevnja“, pravljena od kamena, blata i pleve. Gostima se pruža jedinstvena prilika da preko leta odmaraju u senu, uživaju u njegovom mirisu i duhu prošlih vremena…

Prikaži Više

Slični Popusti